Beraberiz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Beraberiz Forum
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Azeri Yemegi...

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
yorgun_yillar_




Mesaj Sayısı : 40
Kayıt tarihi : 09/03/11

Azeri Yemegi... Empty
MesajKonu: Azeri Yemegi...   Azeri Yemegi... Icon_minitimeCuma Mart 11, 2011 11:51 pm

Tike Kebap Tarifi

Malzemeler

•Kişi başına 350g koyun eti
•1 adet soğan
•reyhan
•6g narşerap
•karabiber ve tuz
Tarif Bilgileri
Kategori: Azeri Mutfağı
Puanı: 5
Tarifi Yazdır





Yapılışı

Tike kebap için koyun etinden 35-40g’lık parçalara doğranır. Hazır olan etler şişe takılır ve etler tuzlanır, mangalda kızartılır. Et şişe takılırken hem yağlı hem de yağsız olanlardan alınmalıdır. Tike kebabın her tarafının iyice pişmesi için şişler arada bir çevrilir. Tike kebap hazır olunca sıcak olarak sofraya verilmelidir.Tike kebabın üzerine halka şeklinde doğranmış soğan ve maydanoz koyulur.İlave olarak ta tike kebabın yanına narşerap, sumak, karabiber ve tuz koyulur. Yazın tike kebabın her payına 100g şişte kızartılmış domates koyulur

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Azeri Yemegi...
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Amerikan yemegi...
» Hollanda Yemegi...
» Belcika Yemegi..
» Italyan Yemegi...
» Meksika Yemegi....

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Beraberiz :: Genel :: Dünya Mutfakları-
Buraya geçin: