Beraberiz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Beraberiz Forum
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 alman yemegi.. hamburg tavugu..

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
yorgun_yillar_




Mesaj Sayısı : 40
Kayıt tarihi : 09/03/11

alman yemegi.. hamburg tavugu.. Empty
MesajKonu: alman yemegi.. hamburg tavugu..   alman yemegi.. hamburg tavugu.. Icon_minitimeCuma Mart 11, 2011 11:43 pm

Malzemeler

•8 adet tavuk baget (veya bir bütün tavuk 8 parçaya bölünür)
•1 çay kaşığı karabiber
•2 baş orta boy kuru soğan (halka şeklinde doğranmış)
•1 çay kaşığı tuz
•1 tatlı kaşığı domates salçası
•3 yemek kaşığı margarin
•200 gr. mantar
•10-15 adet kabuklu veya kabuksuz midye
•1 su bardağı beyaz şarap
•2 diş sarmısak (dövülmüş)
Tarif Bilgileri
Kategori: Alman Yemekleri
Puanı: 4
Tarifi Yazdır





Yapılışı

Öncelikle 2 yemek kaşığı yağ derin bir tavada eritilir. Ortadan 2’ye bölünen mantarlar tavaya aktarılır ve 3-4 dakika kavrulur. Delikli bir süzgeç yardımıyla mantarlar yağdan alınır ve fazla yağ süzdürülür. Sonra tavuklar aynı yağa aktarılıp, 2-3 dakika kızartılır. İnce halkalar halinde doğranmış soğanlar da eklenip, 8-10 dakika kadar hep birlikte pişirmeye devam edilir. İçine salça, kızarmış mantarlar ve 1 su bardağı su eklenip, kısık ateşte pişmeye bırakılır. Tuz ve karabiberle lezzetlendirilir.
Öte yandan bir tavaya kalan 1 yemek kaşığı yağ konup, eriyince 2 diş sarmısak atılır ve 1 dakika kadar kavrulur. Temizlenmiş, yıkanmış kabuklu ya da kabuksuz midyeler eklenir, şarap da üzerine ilave edilir. Midyeler kaynamaya başlayınca ocaktan alınır. Kabuklu midyelerden kabuğu açılmayan varsa onlar çıkarılır. Sonra da bu midyeli harç tavuk yemeğinin içine aktarılır ve tavuklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Yanında patates püresi ile servis yapılır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
alman yemegi.. hamburg tavugu..
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Amerikan yemegi...
» Hollanda Yemegi...
» Belcika Yemegi..
» Azeri Yemegi...
» Italyan Yemegi...

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Beraberiz :: Genel :: Dünya Mutfakları-
Buraya geçin: